top of page
  • Hoe maak ik een afspraak?
    Een afspraak kun je maken door me te contacteren op 0494 49 32 10 (whatsapp, sms of bellen), of online (klik hier). Als je online geen mogelijkheid vindt die past, bel me dan gerust. Niet alle mogelijkheden staan in mijn online agenda.
  • Hoeveel kost voetreflexologie?
    Er zijn verschillende formules, die vind je hier.
  • Hoe kan ik betalen?
    Betalen gebeurt ter plaatse, bij voorkeur met payconiq of je bank applicatie, maar cash mag ook.
  • Wat doet een voetreflexoloog?
    Een voetreflexoloog prikkelt en stimuleert de reflectiepunten van organen, lichaamsdelen en klieren op en onder de voet, waardoor blokkades opgeheven worden, afvalstoffen vrijkomen en de doorbloeding beter wordt. Dit gebeurt door met duim en vingers gedoseerde druk uit te oefenen op reflexzones op en onder de voeten. Het is een zachte en volledig natuurlijke behandeling om de zelfgenezende kracht van het lichaam te versterken. Buiten natuurlijke massage olie worden er geen andere producten gebruikt.
  • Bij welke klachten ga ik naar een reflexoloog?
    Je kunt bij mij terecht als je op zoek bent naar een oplossing of verlichting van een specifieke kwaal. Om maar een paar dingen te noemen; terugkerende verkoudheid, maag- of darmklachten, pijn, migraine, spanning, hormonale ontregeling, stress, slechte vertering, slapeloosheid of slecht inslapen. Ben je (chronisch) ziek en wil je de symptomen of de bijwerkingen van medicijnen verminderen? Ook daarbij kan reflexologie helpen. Ook als je op zoek bent naar een manier om de gevolgen van stress, spanningen, verzuring of negatieve emoties te verlichten ben je op het juiste adres. Heb je geen klachten? Super! Maar zelfs dan kan reflexologie een cadeau zijn: de tijd even stilzetten, je helemaal éen voelen met je eigen natuur en nieuwe energie opdoen.
  • Is voetreflexologie voor jong en oud?
    Voetreflexologie is voor alle leeftijden.
  • Betaalt mijn zorgkas voetreflexologie terug?
    In België is dat helaas nog niet het geval.
  • Is een voetreflexoloog een dokter?
    Die twee opleidingen kunnen gecombineerd worden maar dat is niet per se het geval. Ik heb een opleiding tot voetreflexoloog gedaan, inclusief anatomie en fysionomie maar ik ben geen dokter. Een reflexoloog werkt preventief en ondersteunend en stelt geen diagnose. Bij serieuze klachten consulteer je best een arts. Als je bepaalde klachten hebt en je je afvraagt of voetreflex in jouw geval al dan niet aangewezen is, kun je die vraag zeker ook aan je huistarts stellen.
  • Doet voetreflexologie pijn?
    Dat is zeker niet de bedoeling. Er zijn gevoelige zones en misschien pijnlijke punten maar daar wordt rekening mee gehouden zodra je dat aangeeft. Algemeen gesteld is het eerder ontspannend dan pijnlijk.
  • Moet ik me uitkleden voor een behandeling voetreflexologie?
    Nee, dat hoeft niet. Enkel je voeten en onderbenen worden ontbloot tot boven de knie. Een losse broek of rok is dus aangeraden.
  • Zijn er pathologiën waarbij reflexologie niet aangewezen is?
    Voetreflexologie is niet aangewezen in de volgende gevallen: het eerste trimester van de zwangerschap, zwelling, kneuzing of verwondingen aan de voet zelf, problemen in het vaat- en lymfesysteem zoals flebitis en spataderen.
  • Wat voel ik tijdens een sessie voetreflexologie?
    De sessie is eerder zacht maar je kunt spanning of pijn ervaren. Geef dit aan en ik zal er zeker rekening mee houden. Jouw feedback is altijd interessant voor mij.
  • Wat voel ik na een sessie voetreflexologie?
    Dat kan heel verschillend zijn en variëren van je super relaxed voelen, maar ook hoofdpijn kan voorkomen, naar het toilet moeten, tintelingen, moe zijn of juist veel energie hebben. Hoe je je voelt na een sessie kan ook variëren afhankelijk van hoe je je die dag voelt bijvoorbeeld en of je lichaam al dan niet gewend is aan voetreflexologie. Het is altijd interessant voor mij om achteraf te horen hoe je je de uren/dag(en) na de sessie voelde, dan kan de vervolgsessie daaraan aangepast worden.
  • Ik kan ab-so-luut-niet tegen kietel. Wat nu?
    Geen zorgen, kietel is gelukkig niet ernstig en bovendien is de druktechniek zacht en gaat deze geleidelijk over in meer gerichte druk onder de voet. Door deze zachte overgang voel je meestal geen kietel.
  • Is éen sessie genoeg?
    Met éen sessie kun je in sommige gevallen resultaat boeken maar dat is niet erg duurzaam. Je lichaam heeft tijd nodig om de sessie te verwerken, nieuwe reflexen te kweken en zich aan te passen. Het aantal sessies varieert op basis van je klacht en hoe de voetreflex aanslaat. Soms heb je na enkele sessies al een goed resultaat, maar dat kan ook langer duren.
  • Verzorgt een voetreflexoloog mijn voeten?
    Behalve het verzorgende effect van de olie en de (drukpunt) massage worden er geen verzorgende handelingen verricht zoals nagels knippen, eelt weghalen en dergelijke. Voor de verzorging van je voeten kun je terecht bij een (medisch) pedicure.
  • Wat als ik niet naar mijn afspraak kan komen?
    Als je niet kunt komen, bel me dan ruim van tevoren en ten laatste 24 uur op voorhand op. Een sms of whatsapp mag ook altijd.
  • Is er een beroepsvereniging van reflexologen?
    BEVO (https://bevo-belgie.org/) is de beroepsvereniging waar ik lid van ben. De deontologische code van BEVO kun je hier bekijken.
  • Ik heb een vraag die niet in de lijst staat
    Contacteer me op 0494 49 32 10 (whatsapp, sms, bellen, mag allemaal) en ik zal ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk een antwoord krijgt.
  • Ik heb/had kanker, helpt voetreflex? "
    Voetreflex kan ondersteunend werken in dat geval: het kan de levenskwaliteit verbeteren door enerzijds aanraking, ontspanning en stress vermindering. Anderzijds kan het de bijwerkingen van bijvoorbeeld hormoon-, chemo-, immunotherapie of bestraling verminderen. Ook na de behandeling van kanker kun je profijt hebben van voetreflex om je lichaam langzaam maar zeker weer in balans te krijgen. Vragen? Aarzel niet om me te bellen of vraag je behandelende arts om advies.

​© 2021 by Voetspoor. Proudly created with Wix.com

bottom of page